Tulevaisuuden tekijät esittäytyvät Masters of Aalto 2012 -tapahtumassa 9.5.-3.6.2012. Vapaa pääsy.

12. huhtikuuta 2012
logo

Masters of Aalto 2012

Keskiviikkona 9.5. avautuva Aalto-yliopiston MoA’12 on kuukauden mittainen näyttely ja näyttämö, jossa tulevaisuuden osaajat avaavat yhteiskunnallista keskustelua. MoA'12-tapahtuman osallistujat ja opinnäytteet ovat nyt julki osoitteessa moa.aalto.fi.

Aalto-yliopiston lähes 100 vastavalmistunutta ovat ottaneet tulevaisuuden haasteet työpöydälleen ennakkoluulottomasti.


Tulevaisuuden tekijöiden projekteja yhdistää se, että ne pyrkivät luomaan parempaa, toimivampaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Lopputöissä pohditaan esimerkiksi millaiset arkkitehtoniset ratkaisut tukisivat Suomen roolia rauhanvälittäjänä, miten Burkina Fasoon rakennetaan kaivo, millainen on kierrätysmateriaaleista rakennettu polkupyörä ja miten neulos voi toimia käyttöliittymänä.

Jätkäsaaressa 30 seminaaria, projektiesittelyä ja työpajaa Aalto-yliopiston eri aloilta

MoA'12 tarjoaa laajan tapahtumien kirjon. Perjantaina 11.5. UNICEFin järjestämä kansainvälinen Zombie innovations or true development -seminaari keskittyy tehokkaampiin ideoihin.


Seminaarissa jaetaan kokemuksia siitä, miten uusilla toimintamalleilla tehdään tuloksellista kehitysyhteistyötä. Samalla kuullaan kokemuksia Aalto-yliopiston ja UNICEFin tekemästä ugandalaisten koulujen sanitaatiohankkeesta sekä UNICEFin New Yorkin innovaatioyksiköstä. Aalto-yliopisto on UNICEFin ensimmäinen eurooppalainen yhteistyöyliopisto.


Designing for a Sustainable Future -seminaarissa tiistaina 29.5. pohditaan, miten muotoillaan viihtyisämpiä ja kestävämpiä elinympäristöjä. Seminaarissa puhuu muun muassa arkkitehti ja Harvardin professori Toshiko Mori.


MoA'12 syntyy yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Helsingin kaupunki ja Unigrafia sekä Antalis, Biolan, BMW, RGB, SubTV, Suomen Kuitulava, Suomen UNICEF, Viking Line, Arctech Helsinki Shipyard, Iittala, Hjelt Foundation, Martela, Sato, Sitra ja StoraEnso.


MoA'12-tapahtumatila Jätkäsaaressa (Rantamakasiini L3/Tyynenmerenkatu 6) on avoinna yleisölle päivittäin 9.5.−3.6.2012. Vapaa pääsy.


Tutustu tulevaisuuden tekijöihin ja MoA'12-ohjelmistoon osoitteessa moa.aalto.fi. Siellä voit käydä myös räätälöimässä itsellesi oman MyMoA-tapahtumakalenterisi.


MoA'12 on osa Aalto-yliopiston World Design Capital -vuoden Living+ -ohjelmistoa.


Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Katri Winqvist
puh. 050-591 4314
katri.winqvist@aalto.fi

Näyttelytuottaja Tarja Peltoniemi
puh. 050-532 3817
tarja.peltoniemi@aalto.fiPalaa